Cursussen

At-hageve verzorgt de cursus

GREP in InDesign

GREP…
Dat merkwaardige woord ben je vast wel eens tegengekomen in InDesign. Onder find/change of alineastijlen. En vervolgens ben je er waarschijnlijk met een grote boog omheen gelopen.

RegEx

Dat is begrijpelijk, maar het is ook jammer
Want goed beschouwd is GREP de grootste vriend van iedere grafisch vormgever. Met GREP neem je jezelf veel saai typografeerwerk uit handen en minimaliseer je de kans op fouten. GREP geeft je gelegenheid om te doen wat je eigenlijk wilt: vormgeven!
Er zijn oneindig veel mogelijkheden met GREP. Ik noem er nog een paar:

  • het aanbrengen van typografische verfijningen, zoals het voorkomen van weduwen, wezen en afbrekingen in het laatste woord van een alinea;
  • geïmporteerde Excel-tekst herstructureren, bewerken en opmaken;
  • kaders en andere grafische elementen automatisch invoegen als geankerd object;
  • voorkomen dat data, getallen, bedrijfsnamen, adressen en prijzen worden afgebroken;
  • teksten met een repeterende opbouw volledig automatisch ordenen en typograferen;
  • het automatisch typograferen van ieder tekstelement dat met unieke eigenschappen te beschrijven is – en dat zijn er veel meer dan je in eerste instantie zou denken!

Ξ

Ben je getriggerd door de potenties van GREP? Dan is het volgende interessant.
@hageve verzorgt een cursus waarin je snel leert hoe je met GREP je voordeel kunt doen tijdens je dagelijkse werk in InDesign. De cursus bestaat uit een theoretisch gedeelte, dat inzicht geeft in de bouwstenen van GREP. Daarnaast is er een praktisch gedeelte, waarin je aan de hand van een aantal cases kennismaakt met de vele toepassingsmogelijkheden van GREP.

En dan zullen deze codes je niet meer afschrikken!

voorb_grep_kleur

Neem contact op voor de mogelijkheden in jullie bedrijf of organisatie. Als professional weet ik dat tijd een kostbaar goed is, maar deze cursus zal zoveel tijdwinst opleveren dat deze inverstering in no-time terugverdiend is.